I tu com ho fas? #lectorviatger

Les biblioteques no tanquem per vacances, tot el contrari, ens agrada inventar i crear iniciatives per promocionar la lectura des de tots els indrets possibles. Moltes biblioteques expandim el nostre servei cap a fora de les nostres parets: en places, platges, parcs i piscines. Els lectors i lectores poden gaudir de la lectura i del servei que oferim des d’aquest indret, no hi ha excusa per avorrir-se en temps de sol i aigua.

Però a les biblioteques també ens agrada rebre notícies dels nostres lectors i lectores, estar en permanent contacte, encara que les visites no siguin cada dia. Per això des d’un municipi xic de la Vall del Corb, des de la seva biblioteca, i en concret, la seva bibliotecària nostàlgica per l’absència de postals a la bústia, de les seves amistats viatgeres, va impulsar la iniciativa #lectorviatger.

#lectorviatger, va ser una crida que vam fer als nostres lectors i lectores l’any 2016, per tal que ens enviessin postals durant les vacances, i  ens comentessin aspectes rellevants del llibre – o llibres – que els acompanyava durant els dies de plaer.

Les postals rebudes les vam exposar a l’aparador de la nostra bibliopiscina i també les vam compartir per les xarxes socials, així vam d’obrir espais de recomanació directes entre lectors. Aquestes ens van arribar de llocs ben diversos, de regions properes de Catalunya, d’indrets més llunyans d’Espanya, de països europeus veïns i fins i tot d’altres continents. I el més interessant va ser els comentaris dels emissors, tots ben diferents com també ho són les percepcions de cada lectura: alguns ens parlàvem del motiu de l’elecció del llibre, altres ens comentaven aspectes claus de la lectura escollida, altres feien un repàs a l’autor o autora a través de les seves publicacions, també ens van compartir apreciacions de la forma de llegir, amb llibre o eBiblio…etc.

Com a bibliotecària considero que va ser una experiència molt bonica, cada dia obria  la bústia amb moltes ganes, i buscava afanyadament si entre les revistes que ens arribàvem hi havia alguna postal. Els dies afortunats començava l’activitat laboral llegint el que els lectors ens compartien, i amb un somriure a la cara continuava amb les feines diàries.

Les reflexions d’aquesta experiència són moltes, i totes ben positives, per aquest motiu compartim el nostre testimoni, amb la intenció d’enamorar  a alguna altra biblioteca de tal manera que vulguin donar continuïtats a aquesta iniciativa, o també transmeti als seus lectors i lectores la proposta. Així fem del #lectorviatger una idea viatgera pels diferents punts del nostre territori, compartim lectures, somriures, viatges, recomanacions i sobre tot el plaer de gaudir de la vida  acompanyada d’una bona lectura.

Marta Capdevila Guasch
Biblioteca Tirant lo Blanc – Belianes

Què us sembla si ens enviem postals, aquest estiu?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s