Entrevista a Marisa Serret, Biblioteca Miquel Martí i Pol de Sant Gregori

Marisa Serret. Auxiliar Tècnica Bibliotecària. Biblioteca Miquel Martí i Pol de Sant Gregori

Penses que la visió que la gent té d’un bibliotecari és encara la d’aquella persona que es passa la jornada laboral ordenant i demanant silenci? Com els faries veure que es fan moltes altres coses?

Penso que moltes persones que venen a la nostra biblioteca només veuen que fem de “policies” demanant silenci i ordenant… hehehehe… Però també és veritat que n’hi ha moltes d’altres que veuen que en aquest espai es programen moltes activitats diferents. Per públics diversos. Que ens adaptem a les seves necessitats. Que busquem solucions que els siguin realment útils. Què col•laborem amb les entitats del poble i les fem visibles. Que integrem nous fons i fem expurg. Que gestionem donacions… Sintetitzant, els usuaris de la nostra biblioteca veuen a la biblioteca com un aliat a mesura que necessiten aquesta aliança.

Com has anat a parar a una biblioteca?

Gràcies a que el meu entorn laboral va tancar. En aquell moment tenia la mainada petita i anava molt sovint a la biblioteca. M’encantava ser-ne usuària i vaig pensar que si havia de canviar de feina estaria bé fer-ho en un ambient que m’agradava com a lleure.

Ho canviaries per…

Ara per ara no ho canviaria per res del món. M’encanta cadascuna de les parts de les  feines que faig a i per a la biblioteca.

Explica’ns alguna anècdota que t’hagi passat en el teu lloc de treball

Més que una anècdota us explicaré un fet que em passa tot sovint… i és que tinc la sensació que m’arriben els ítems necessaris per millorar a mida que estic preparada per assumir-los. Sobretot en referència a la biblioteca.

Per exemple, aquest any ens varem afegir al Menú de Lletres de les biblioteques de Girona. Anava sobre la Literatura japonesa. Teníem pensades vàries obres per fer el centre i estava pensant que m’agradaria proposar un taller d’origami per complementar-ho. …

I entra a la biblioteca una persona amb trets asiàtics que jo no hi havia vist mai. Com és habitual quan entra una persona nova, vaig ensenyar-li la nostra biblioteca perquè es situés. Mentre li ensenyava li vaig preguntar d’on era i em va dir que japonesa!!! Llavors li vaig preguntar si li agradaria col·laborar  amb la biblioteca en una activitat. Ella, tota seriosa, em va deixar parlar. Quan vaig acabar em va dir: si vols puc fer una sessió de papiroflèxia. Jo en cap moment li vaig dir que era justament el que tenia en ment. Varem fer la sessió i va ser un èxit!

A quina biblioteca t’agradaria treballar i per què? No s’hi val la teva!

No sé, potser per veure com funciona una biblioteca totalment diferent m’agradaria treballar en alguna universitària… o potser en la infantil de Salt… Qualsevol en la que aprengués noves maneres de fer i que després pogués aplicar a la meva hehehehe

Com som fora de la biblioteca? Ens dius un hobby?

Jo sóc una persona molt d’estar a casa, amb els meus. Llegint, caminant, xerrant… Un hobby: caçar bolets!!!

Moltes gràcies, Marisa!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s