Entrevista a Iris González, de la Biblioteca El Carmel-Juan Marsé

irisgonzalez                          Iris González Alfonso (Sala infantil de la Biblioteca El Carmel-Juan Marsé )

Penses que la visió que la gent té d’un bibliotecari és encara la d’aquella persona que es passa la jornada laboral ordenant i demanant silenci? Com els faries veure que es fan moltes altres coses?

Crec que aquesta visió tan estereotipada de la professió bibliotecària encara està molt estesa, però no tant com fa uns anys. Les noves tecnologies de la informació i la comunicació ens han ajudat a fer veure que des de les biblioteques fem moltes més coses que demanar silenci i endreçar prestatges de llibres.

Els programes de formació tecnològica i les activitats culturals diverses (més enllà dels necessaris clubs de lectura) crec que han ajudat als usuaris a veure que les biblioteques anem més enllà. La manera com ens comuniquem amb ells també és vital.

Com has anat a parar a una biblioteca?

Doncs va ser per casualitat. La meva intenció era matricular-me a Traducció i Interpretació perquè des de petita he tingut facilitat per aprendre idiomes, però mentre estudiava COU, la meva mare va llegir un article on es parlava de Biblioteconomia i Documentació com una de les carreres que més sortides professionals tenia.

Ho canviaries per…

Ho canviaria per cuinar i escriure. M’agrada moltíssim cuinar per als amics, planificar menús i plats…, tancar-me hores i hores a la cuina. Acostumo a cuinar sovint per als companys de la biblioteca. Muntar un restaurant potser no, però ser la cuinera d’algú sí que m’entusiasmaria. També gaudeixo molt escrivint relats i articles sobre biblioteconomia i literatura infantil.

Explica’ns alguna anècdota que t’hagi passat en el teu lloc de treball

Una???  Això és molt difícil!!! A les biblioteques en passen de molt grosses. Com que m’obligueu a triar-ne, us explicaré que fa uns anys mentre endreçava la sala infantil vaig trobar una petita llibreta plena d’esbossos i dibuixos de la il·lustradora Rebeca Luciani. Vaig haver de treure forces de no sé on per no quedar-me-la, era un autèntic tresor.

La resta d’anècdotes les podeu xafardejar aquí: http://piesraros.blogspot.com.es/search/label/usuarios

A quina biblioteca t’agradaria treballar i per què? No s’hi val la teva!

Tinc sort d’haver treballat a moltes biblioteques i a la majoria les vaig triar jo mateixa. Des de les pràctiques a la facultat que vaig fer-les a Cerdanyola amb la meva admiradíssima Glòria Gorchs. Si hagués de marxar del Carmel, m’agradaria treballar a la biblioteca de la Barceloneta o a la biblioteca Francesca Bonnemaison pel seu fons especialitzat en cuina i gastronomia.

Com som fora de la biblioteca? Ens dius un hobby?

El meu problema és que no paro de fer coses. M’agradaria adoptar el hobby de no fer res, però de moment el que més m’agrada és ballar i patinar sobre gel. M’ajuda a desconnectar.

Moltes gràcies, Iris!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s