#BIBLIOHASHTAGS: #FOTORECOMANACIONS

Les #FotoRecomanacions connecten directament amb l’usuari, cohesionen l’equip i en definitiva, marquen la diferència amb resultats espectaculars. La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé -altrament coneguts com carmelitans- s’ho munten així de bé, i així ens ho expliquen:

primera

– Com sorgeix la iniciativa

La iniciativa sorgeix al 2011 a partir de la creació de pàgines a facebook per a les diferents biblioteques que conformen la xarxa de biblioteques municipals de la ciutat.

Ens plantegem la pàgina de facebook com una sucursal més de la pròpia biblioteca física, per tant hem de facilitar la mateixa informació i prescripció que faríem als usuaris des del taulell però adaptant el nostre llenguatge al de les xarxes socials, i alhora és una oportunitat de connectar amb usuaris potencials que no es troben dins del nostre àmbit..

Pel que fa a la prescripció, que és l’àmbit que treballem des de les #FotoRecomanacions, a la biblioteca disposem d’un fons de molta qualitat que no es coneix prou: tant el fons especialitzat en novel·la barcelonina contemporània com el fons de les diferents àrees (música, cinema, novel·la, infantil…) ja que tenim la sort que els responsables en són especialistes.

– Definició

Les fotorecomanacions són una eina de foment de la lectura amb mitjans audiovisuals a través de les xarxes socials i formen part del projecte de comunicació social de la biblioteca.

Quan vam engegar el projecte, ens el vam plantejar com una manera de recomanar els diferents documents que formen el fons de la biblioteca i alhora de dur a terme una tasca de manera transversal, cohesionant l’equip de la biblioteca i passant-ho bé.

tercera

– Objectius

* Prescriure i donar a conèixer el fons de la biblioteca en diferents suports i de temàtica diversa

* Connectar amb els nostres usuaris i amb els potencials

* Obtenir una major visibilitat dins la xarxa de biblioteques municipals

* Implicar tot l’equip de la biblioteca i passar-ho bé

 – Implicació del personal


Actualment tot l’equip de la biblioteca hi està implicat: proposant recomanacions, aportant vestuari/atrezzo, fent de models, fent les fotografies i retocant-les digitalment.

Val a dir, que fa cinc anys quan vam posar en marxa les fotorecomanacions, no tothom volia participar “donant la cara” a les fotografies, ja que aquestes tenen un punt gamberro, fatxenda, lúdic… Al cap i a la fi, es tracta de penjar la nostra imatge, també com a professionals i com a equipament públic, a les xarxes socials. Però mica en mica, i veient que el projecte agradava i era molt acceptat entre els usuaris, vam acabar de perdre les vergonyes.

vergonyes

 – Periodicitat

Les fotorecomanacions es pengen a la pàgina de facebook de la biblioteca la setmana abans d’un període de tancament per vacances (Setmana Santa, Estiu i Nadal) com a propostes per als usuaris.

Un mes abans comencem tot el procés de creació: analitzar les propostes que se’ns han acudit, veure si són viables des del punt de vista de l’atrezzo i el retoc digital, un cop seleccionada la proposta plantejar com serà la fotografia i qui sortirà. Procurem que cada àrea tingui la seva pròpia fotorecomanació i que tot el conjunt (acaben resultant entre 5-8 fotorecomanacions) sigui equilibrat tant en temàtiques com en suports.

Ara que el projecte ha fet 5 anys, em permeto suggerir-vos especialment unes quantes de les nostres #FotoRecomanacions, que al nostre entendre, han marcat la nostra línia de comunicació social.

Us animem a engrescar-vos a fer les vostres!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s