Entrevista a Sílvia Sanahuja, de la Biblioteca Carles Rahola de Girona

Sílvia Sanahuja               Sílvia Sanahuja Ensesa, bibliotecària a la Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola.

Penses que la visió que la gent té d’un bibliotecari és encara la d’aquella persona que es passa la jornada laboral ordenant i demanant silenci? Com els faries veure que es fan moltes altres coses?

Afortunadament ens estem traient de mica en mica la imatge que s’ha tingut sempre de la típica bibliotecària amb “monyo, ulleres i malcarada”,  tot i que encara hi ha força desconeixement del que realment fem. I és que qui més qui menys ens hem sentit a dir “i per treballar en una biblioteca cal haver estudiat una carrera?” o “quin avorriment estar tot el dia col·locant llibres!”.

Des de les biblioteques s’està treballant molt i molt bé per a difondre el que fem realment. Les xarxes socials són una molt bona eina per a donar a conèixer que les biblioteques som alguna cosa més que sales d’estudi, i a la biblioteca Carles Rahola ho tenim molt clar i hem apostat molt fort per aquestes eines. També des del blog de “Què fem a les biblios”, s’està fent una molt bona feina en aquest sentit.

Les bibliotecàries som “tot terrenys” tant et podem recomanar un llibre, com muntar un aparador o dirigir un club de lectura, entre moltes altres coses. I això crec que és el més agraït de la nostra feina, perquè no et creguis que a vegades també hem de fer de “Senyoreta Rottenmeier”, jaja!

 Com has anat a parar a una biblioteca?

Va ser de forma casual. Jo feia COU i de cop la tutora ens va repartir les preincripcions per a la universitat on havíem de marcar el nostre ordre de prioritats de carreres. Ostres, en aquell moment no tenia ni idea del que volia fer, només tenia clar que ciències, no. Un dia em va agafar i vam començar a repassar el llistat d’opcions i vés per on em va cridar l’atenció aquesta “Biblioteconomia”, sonava bé i m’agradava llegir, per què no provar-ho?

Ho canviaries per…

Ostres ara mateix ni m’ho plantejo. M’encanta treballar en una biblioteca i gaudeixo fent-ho. Però si hagués de triar em decantaria pel món de l’ensenyament, potser professora d’infantil o primària.

A quina biblioteca t’agradaria treballar i per què? No s’hi val la teva!

Ara mateix no canviaria la meva per res del món, però si hagués de triar, em criden molt l’atenció els bibliobusos. Crec que ha de ser molt divertit donar servei cada dia a un poble diferent, i segurament molt agraït veure com t’estan esperant a que arribis.

Explica’ns alguna anècdota que t’hagi passat en el teu lloc de treball

Una de les més divertides, però alhora que fa més ràbia, és que ens canviïn el nom de la biblioteca. És la “Carles Rahola” i no la “Pilar Rahola”!

O la típica de “No recordo el títol, però la portada era blava”. Això ens ha donat peu a fer un aparador xulíssim. I de moment ningú s’ha enfadat 😉

Com som fora de la biblioteca? Ens dius un hobby? 

M’agrada molt la platja, passejar, estirar-me, banyar-me … i si és amb un bon llibre millor. Però de moment em conformo amb la platja i que les meves nenes m’empastifin de sorra per tots costats.

Moltes gràcies, Sílvia!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s