Entrevista a Montse Guix, de la Biblioteca Lambert Mata de Ripoll

montse guix

                                Montse Guix Anfruns, Directora de la Biblioteca Lambert Mata de Ripoll

Penses que la visió que la gent té d’un bibliotecari és encara la d’aquella persona que es passa la jornada laboral ordenant i demanant silenci? Com els faries veure que es fan moltes altres coses?

Crec que els usuaris assidus de la biblioteca ja no tenen aquesta visió, perquè veuen les tasques que fem dia a dia. Els bibliotecaris guiem a molts usuaris en les seves lectures, organitzem activitats. Les biblioteques actuals som centres culturals del nostre municipi, un lloc on veure una exposició, anar a una presentació de llibre, assistir al club de lectura o a una hora del conte, connectar-se a internet, etc. Però la gent que no va a les biblioteques sí que pensen que els bibliotecaris tenim una feina molt tranquil·la, que estem en un lloc de silenci i que tenim temps de llegir-nos totes les revistes i diaris que arriben a la biblioteca.

Els faria veure que fem altres coses a través d’espais dedicats a la biblioteca a la televisió local, fent difusió de les múltiples activitats a través de la premsa local i de les xarxes socials.

Com has anat a parar a una biblioteca?

Des de petita m’ha agradat la lectura i les biblioteques, de seguida vaig tenir clar que volia ser bibliotecària.

Ho canviaries per…

No ho canviaria per cap altre ofici, però sí que m’agradava més la feina de bibliotecària d’abans de l’aparició d’internet, llavors els bibliotecaris fèiem “d’investigadors” del nostre fons per donar resposta a les múltiples consultes dels usuaris, avui en dia la gent busca respostes a les seves consultes al “google”.

Explica’ns alguna anècdota que t’hagi passat en el teu lloc de treball

Una vegada una usuària va venir molt preocupada buscant els últims llibres que havia retornat, vam buscar-los i dins d’un dels llibre s’hi havia deixat un bitllet de 500 euros. Afortunadament el va trobar.

A quina biblioteca t’agradaria treballar i per què? No s’hi val la teva!

Sempre a una biblioteca pública, on hi trobes tota mena d’usuaris: nens, adults, investigadors i alhora un fons divers: llibres infantils, llibres de coneixements, novel.les… No m’agradaria tant treballar en una biblioteca especialitzada on el fons és sobre una matèria concreta, o en un centre de documentació.

Com som fora de la biblioteca? Ens dius un hobby?

M’agrada participar en la vida cultural del poble i ajudar a conservar les tradicions, canto a la coral del poble, participo en els pastorets, en el cant de la Sibil.la, recito poesia alguna vegada, etc.

Moltes gràcies, Montse!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s