Entrevista a Mercè Crespo, de la Biblioteca de La Jonquera

Mercè CrespoMercè Crespo, és la Bibliotecària de la Biblioteca Carles Bosch de la Trinxeria, de La Jonquera.

–          Penses que la visió que la gent té d’un bibliotecari és encara la d’aquella persona que es passa la jornada laboral ordenant i demanant silenci? Com els faries veure que es fan moltes altres coses?

En realitat, els nostres usuaris saben que, encara que sí cal fer silenci, la nostra biblioteca és un centre viu, actiu, amb un cert xivarri d’anar per casa, durant les Hores del conte i mentre la mainada fa els deures o dues iaies es troben, mirant revistes… Crec que és una imatge potser desfasada i que hem anat a un extrem oposat, perquè aquí sembla que estiguin, més aviat, com a casa.

–          Com has anat a parar a una biblioteca?

Fa 23 anys, acabada de llicenciar en Filologia Hispànica, se’m va presentar una oportunitat ben interessant i la vaig saber aprofitar.

–          Ho canviaries per…

Ara mateix, tot i que m’encanta la meva feina, m’agradaria poder-me reinventar i tenir un horari intensiu o diferent del meu actual. Potser, professora.

–          Explica’ns alguna anècdota que t’hagi passat en el teu lloc de treball

En tinc unes quantes, però potser una de les més curioses es va donar un vespre d’hivern, quan una senyora que vivia al bosc es va voler quedar a dormir a la biblioteca, perquè deia que amb la moqueta i la calefacció s’havia d’estar molt bé.

Tot sovint, els nenes i nenes més petitons em volen “comprar” els llibres i li demanen diners a la mare, perquè els encanta el llibre que han triat…

Per Nadal, sempre hem fet tallers de decoració nadalenca i de fanalets. Fa dos anys, tota la mainada del taller es va presentar al concurs que organitzava l’ajuntament, aquell any, i tots van guanyar!

–          A quina biblioteca t’agradaria treballar i per què? No s’hi val la teva!

Sempre he treballat sola, en una biblioteca filial, d’un municipi de 3000 habitants. Ara, m’agradaria treballar en una biblioteca de presó o en una comarcal, a la secció infantil (fa 23 anys que explico contes!!!)

–          Com som fora de la biblioteca? Ens dius un hobby?

M’encanta passar hores al meu jardí, envoltada de plantes, en una casa de poble. Busco el silenci a la feina i a la vida.

Moltes gràcies, Mercè!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s