I tu com ho fas?… Club de lectura juvenil

club juvenil2

club juvenil

Eva Ferré porta la dinamització del Club de Lectura Juvenil de la Biblioteca de Cambrils des dels seus inicis, i ens explica com funciona:

Els inicis del Club de Lectura Juvenil  de la Biblioteca de Cambrils van lligats a la història dels clubs de lectura a la nostra biblioteca.  Fa 9 anys,  ens plantejàrem  la formació d’un club de lectura juvenil després  de la bona acollida i el  bon funcionament que havien tingut l’any anterior els clubs de lectura d’adult i infantil.  També per la necessitat, és clar,  de compartir el gust per la lectura amb joves d’entre 12 i 16 anys.  Vam seguir el model que havíem adoptat amb els clubs d’adult i infantil.  Les trobades serien mensuals amb una programació d’octubre a maig i  compartiríem les nostres experiències lectores mentre preníem un petit berenar.

Des d’aleshores, han canviat molt les coses i ens hem hagut d’adaptar als nous temps i per suposat, als avantatges que ens ofereixen les noves tecnologies. L’essència del club és la mateixa però ens valem de les noves tecnologies per a una millor comunicació amb el grup. Així que no ens ho hem pensat dues vegades per apropar-nos als joves a través de les xarxes socials.

A Facebook tenim un grup amb el mateix nom que funciona com un  a mode de club de lectura virtual . L’utilitzem per a recordar la propera trobada,  per a fer el seguiment de la lectura del mes  i de plataforma per a compartir qualsevol notícia relacionada amb els llibres i la lectura.  També té l’avantatge que és obert a tothom i es manté així el contacte amb anteriors components del club.

A Whatsapp hem creat  un grup que ens serveix de comunicació interna i recordatori de les trobades.  Us ho asseguro, és 100% efectiu!

A Pinterest  disposem d’un tauler on el Club de Lectura Juvenil recomana lectures.  Tant les que hem anat llegint al club amb el pas dels anys com d’altres que ens han agradat.  Aquest tauler, ha esdevingut molt valuós com a eina prescriptora perquè a través d’ell podem dinamitzar tant el club de lectura com qualsevol visita formativa  amb nois i noies dels instituts de Cambrils.

Nueva imagen

Per últim,  al nostre canal Youtube, també hi comentem lectures juvenils, així que aquest canal també és útil com a  eina dinamitzadora.  Com ho fem? Doncs marquem tot els llibres recomanats tant a Pinterest com a Youtube amb un pictograma reconeixible visualment com a llibre recomanat. Això suposa un valor afegit, perquè els joves identifiquen fàcilment aquests llibres i  els  relacionen amb les  xarxes socials.  A més, a la coberta dels llibres que estan recomanats al canal hi afegim un codi QR per tal que la recomanació es pugui visualitzar fàcilment.

Nueva imagen (3)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s