Entrevista a Diana Solé, de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, de Mollerussa

diana sole_mollerussaDiana Solé Térmens, Directora de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, de Mollerussa

  • Penses que la visió que la gent té d’un bibliotecari és encara la d’aquella persona que es passa la jornada laboral ordenant i demanant silenci? Com els faries veure que es fan moltes altres coses?

Poc a poc ens anem traient aquesta imatge de sobre. Els usuaris que vénen sovint a la biblioteca ens veuen fent préstec, recomanant lectures, música o pel·lícules, ajudant-los a redactar un currículum, organitzant des de clubs de lectura a cates de vins o portant-los d’excursió a veure teatre al Teatre Nacional. Només cal que entrin a la biblioteca o que ens segueixin a les xarxes socials per a que s’adonin de tot el que fem.

  • Com has anat a parar a una biblioteca?

Doncs des de petita que el que més m’agrada és llegir. D’adolescent em passava totes les migdiades i les nits devorant el que em queia a les mans: contes, novel·les, còmics… Quan va arribar l’hora de decidir professió, vaig pensar que treballar en una biblioteca m’agradaria. I m’agrada. El problema és que pensava que tindria més temps per llegir i, com tots els companys sabeu, això no s’ajusta gens a la realitat.

  • Ho canviaries per…

La cuina. Em relaxa cuinar i m’encantaria trobar temps per aprendre’n més.

  • Explica’ns alguna anècdota que t’hagi passat en el teu lloc de treball

La biblioteca on treballo es diu Biblioteca Comarcal Jaume Vila, en homenatge a un escriptor de Mollerussa que va quedar finalista al premi Planeta als anys 50, i em fa molta gràcia veure com els més petits s’adrecen al meu company bibliotecari com a Sr. Vila.

  • A quina biblioteca t’agradaria treballar i per què? No s’hi val la teva!

M’agradaria treballar a qualsevol Idea Store de Londres. Són un referent en nous conceptes de biblioteca i noves maneres de treballar. M’encanta la imatge atractiva de biblioteca que projecten.

  • Com som fora de la biblioteca? Ens dius un hobby?

Sóc una friki dels gadgets i de les apps. M’encanta el món de les noves tecnologies. De fet, de tant en tant, escric en dos blogs tecnològics: ycom.cat i atombit.es

També sóc sèrieaddicta. Deu ser que m’encanten les històries s’expliquin com s’expliquin.

Moltes gràcies, Diana!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s