Entrevista a Diana Solé, de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, de Mollerussa

diana sole_mollerussaDiana Solé Térmens, Directora de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, de Mollerussa

  • Penses que la visió que la gent té d’un bibliotecari és encara la d’aquella persona que es passa la jornada laboral ordenant i demanant silenci? Com els faries veure que es fan moltes altres coses?

Poc a poc ens anem traient aquesta imatge de sobre. Els usuaris que vénen sovint a la biblioteca ens veuen fent préstec, recomanant lectures, música o pel·lícules, ajudant-los a redactar un currículum, organitzant des de clubs de lectura a cates de vins o portant-los d’excursió a veure teatre al Teatre Nacional. Només cal que entrin a la biblioteca o que ens segueixin a les xarxes socials per a que s’adonin de tot el que fem.

  • Com has anat a parar a una biblioteca?

Doncs des de petita que el que més m’agrada és llegir. D’adolescent em passava totes les migdiades i les nits devorant el que em queia a les mans: contes, novel·les, còmics… Quan va arribar l’hora de decidir professió, vaig pensar que treballar en una biblioteca m’agradaria. I m’agrada. El problema és que pensava que tindria més temps per llegir i, com tots els companys sabeu, això no s’ajusta gens a la realitat.

  • Ho canviaries per…

La cuina. Em relaxa cuinar i m’encantaria trobar temps per aprendre’n més.

  • Explica’ns alguna anècdota que t’hagi passat en el teu lloc de treball

La biblioteca on treballo es diu Biblioteca Comarcal Jaume Vila, en homenatge a un escriptor de Mollerussa que va quedar finalista al premi Planeta als anys 50, i em fa molta gràcia veure com els més petits s’adrecen al meu company bibliotecari com a Sr. Vila.

  • A quina biblioteca t’agradaria treballar i per què? No s’hi val la teva!

M’agradaria treballar a qualsevol Idea Store de Londres. Són un referent en nous conceptes de biblioteca i noves maneres de treballar. M’encanta la imatge atractiva de biblioteca que projecten.

  • Com som fora de la biblioteca? Ens dius un hobby?

Sóc una friki dels gadgets i de les apps. M’encanta el món de les noves tecnologies. De fet, de tant en tant, escric en dos blogs tecnològics: ycom.cat i atombit.es

També sóc sèrieaddicta. Deu ser que m’encanten les històries s’expliquin com s’expliquin.

Moltes gràcies, Diana!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s