#BIBLIOHASHTAGS: #atrapats

#atrapats és un #bibliohashtag engegat per la Biblioteca de Banyoles amb el qual ens proposen la difusió d’una novel·la a partir del seu fragment inicial:

lhomemanuscrit

ATRAPATS PER LA PRIMERA PÀGINA

Ignore què serà de mi després d’aquesta cita.

Inicie, ara, un memorial, un inventari raonat, descriptiu, analític, dels moments de la meua vida en què Ell ha ficat cullerada. Asistiré documentat, amb la memòria fresca, a l’encontre; evitaré lapsus, oblits, confusions, malentesos que puguen doldre’m. No sé si hi haurà una altra ocasió, per a aquesta he hagut d’esperar fins als quaranta anys d’edat, que tot just faré el dia de la cita. Avui mateix, cap al migdia, mentre esbrossava el jardí de la urbanització on treballe, Ell m’ha requerit, i ho ha fet a la seua peculiar manera. Falta una setmana, tinc poc temps i una inquietud, una excitació, que fa molt que no sentia.

Manuel BAIXAULI. L’home manuscrit (2007)

Tots sabem de la importància d’un bon començament de novel·la per a captar la nostra atenció de tal forma que deixar la lectura ens resulti impossible. Les primeres frases són essencials i decisives per enganxar-nos en la continuïtat del text i per això molts escriptors i escriptores ens han deixat fragments hipnòtics, xocants, misteriosos, absurds, escrits molts d’ells amb una habilitat tan intencionada i extraordinària que ens arrossega indefugiblement a voler-ne saber més.

pasde

ATRAPATS PER LA PRIMERA PÀGINA

La història ens havia mantingut al voltant del foc, gairebé sense respirar, però amb l’excepció del comentari obvi que era una història horripilant, que és el que essencialment hauria de ser, la nit de Nadal, un relat estrany en una casa vella, no recordo que es digués res fins que algú va afirmar que era l’únic exemple que coneixia d’una criatura que havia tingut una aparició semblant.

Henry JAMES. Un altre pas de rosca (1898)

L’estructura i el contingut són clars: un encapçalament amb la frase: ATRAPATS PER LA PRIMERA PÀGINA, el fragment inicial de la novel·la, i la imatge de l’edició de l’obra de la qual s’extreu el fragment. Sense oblidar-vos del bibliohashtag: #atrapats

La Biblioteca Pública Carles Rahola de Girona ja s’hi ha sumat i els amics de Històries de llibre, també. Sereu els següents vosaltres? Des d’aquí felicitem l’encert d’aquesta iniciativa a les companyes de Banyoles i us convidem a la resta de biblioteques a afegir-vos-hi. Recordeu, tots els dimecres l’ #atrapats!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s