I tu com ho fas?… Aparadors Culturals

Aparadors Culturals amb Meritxell Trullàs

Em fascina el món dels aparadors i el procés de disseny i muntatge d’aquestes creacions efímeres. Des de la biblioteca intento adoptar la creativitat com una actitud amb la que afrontar el dia a dia. D’aquí sorgeix el concepte d’aparador cultural. (Harmònic)

Què fem a les biblios?

L’aparador és una de les eines més poderoses utilitzades pels establiments comercials per incrementar les vendes o el consum de serveis. També reflecteix la identitat del comerç, d’aquí la importància que té l’existència d’una coherència entre l’aparador, l’interior de la botiga, i la filosofia de l’establiment. L’aparador és un  mitjà de comunicació.

L’aparador de la Biblioteca Can Pedrals és una finestra oberta als ciutadans que ens permet oferir mirades diverses sobre temàtiques diferents. Sovint les ambientacions es relacionen amb les accions que passen a l’interior de la pròpia biblioteca. D’altres vegades, posem el zoom a efemèrides o celebracions en clau de ciutat.

Què fem a les biblios?

Aquesta iniciativa s’inicia l’any 2007 i és a partir del 2010 que es consolida de manera regular i s’integra en la política de visualització i comunicació de la biblioteca. Els aparadors s’incorporen en la programació anual i la seva rotació és mensual. És un espai rellevant que mimem i cuidem perquè el considerem un canal de comunicació a través del qual podem transmetre la visió de la biblioteca com un espai viu, en sintonia amb el que passa a la nostra ciutat i en constant transformació. L’aparador transmet la nostra imatge, el que ens diferencia i la qualitat dels productes.

En el disseny de cada aparador intervenen dos eixos. El primer, el tema central sobre el que es desenvoluparà la instal·lació. I, el segon, el missatge que volem fer arribar al ciutadà amb l’objectiu final de convidar-lo a entrar i fer ús de l’equipament.

Els materials que fem servir són reciclats i d’elaboració pròpia. Tot el personal de la biblioteca es fa partícip d’aquesta iniciativa ja sigui perquè aporta materials, idees o bé s’implica de manera directa en la seva creació. Aquesta activitat fomenta el treball en equip des d’una vessant més creativa i afavoreix incrementar el sentit de pertinença ja que, d’alguna forma o altra, tots ens sentim nostre l’aparador.

Per saber-ne més:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s