Entrevista a Miriam Roma, de la Biblioteca Pública Ramon Berenguer IV

Miriam Roma      Miriam Roma García, Tècnica Auxiliar de la Biblioteca Ramon Berenguer IV(Almenar)

Penses que la visió que la gent té d’un bibliotecari és encara la d’aquella persona que es passa la jornada laboral ordenant i demanant silenci? Com els faries veure que es fan moltes altres coses?

No, la població ja sap que el món bibliotecari no es basa únicament en ordenar i demanar silenci sinó que ja saben que estem orientades a oferir suport a la formació, a la informació i la cultura. Els hi fem veure dia rere dia a partir de les diverses activitats de diferents àmbits a la biblioteca o a través de les xarxes socials i el blog de la pròpia biblioteca.

 – Com has anat a parar a una biblioteca?

Bé, jo estic acabant el grau d’Història i, per tant, tenia clar que em volia dedicar al món de la difusió i l’animació cultural o el documentalisme.

Però, fins que no vaig fer una feina de Setmana Santa on no estava còmoda i que, a més no se’m donava massa bé,  i a partir dels ànims que em va donar el cap, vaig decidir-me a buscar feina en el meu sector, tot i que ho veia complicat. Just a l’arribar vaig enviar el curriculum vitae a la Biblioteca del meu poble, Almenar, però res. Casualment, mesos després necessitaven personal i el vaig tornar a enviar… I ara ja porto dos anys!

Ho canviaries per…

De fet no m’agradaria canviar-ho, però el que sí m’agradaria és a la llarga compaginar-ho amb la investigació històrica i en publicar a revistes especialitzades.

Explica’ns alguna anècdota que t’hagi passat en el teu lloc de treball

Al Nadal vam fer un berenar amb els alumnes del Curs d’Internet, com hi havia que ja havien assistit algun curs anterior, van portar dolços fets a casa. Llavors, quan ho van veure els que no havien portat res, els va saber greu no haver portat res. Doncs bé, al tornar de Nadal ens vam trobar que durant els dos o tres primers dies de Curs no paraven de portar menjar tots. Al final els vam haver de dir que prou perquè es preocupaven quasi més per a veure qui portava més menjar que pel propi curs! Jajaja

A quina biblioteca t’agradaria treballar i per què? No s’hi val la teva!

No m’agradaria treballar en una biblioteca en concret, sinó que m’agradaria treballar un cert període en diferents biblioteques de tot el món per així després poder aportar noves idees i activitats a la nostra, però sobretot que fossin al voltant de temes socials.

Com som fora de la biblioteca? Ens dius un hobby?

Fora de la biblioteca passo el temps estudiant el grau d’Història però tot i així sempre intento tenir temps per estar amb la família i els amics i si tinc una mica més de temps m’agrada perdre’m a la muntanya i desconnectar de tot i sentir-me, per unes hores, lliure.

Moltes gràcies, Miriam!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s