I tu com ho fas… Viquiprojecte: Biblioteques

Avui, la Cristina Piqué, de la Biblioteca Municipal de Lloret de Mar, ens explica la seva experiència al Viquiprojecte:Biblioteques:

I tu com ho fas

Foto: @Autentikcat

 

Des de l’any 2013, la Biblioteca de Lloret de Mar participa en el Viquiprojecte:Biblioteques, una iniciativa conjunta del  Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i d’Amical Wikimedia per apropar la Viquipèdia a la ciutadania i als i les professionals de les biblioteques.

Aprofitant la documentació del fons de la Col·lecció Local de la Biblioteca, he publicat articles relacionats amb el patrimoni monumental de Lloret, personatges lloretencs, fets històrics, tradicions locals, etc.

A més, aprofitant que la Biblioteca de Lloret de Mar compta amb el fons bibliogràfic del Punt de les Dones, integrat per documents centrats en les dones, també estem afegint a la Viquipèdia articles de dones que han destacat per les seves aportacions en el camp de les ciències.

Tota la informació sobre els articles que publiquem a la Viquipèdia l’anem posant al Blog de la Biblioteca.

També hem organitzat dues activitats relacionades amb el Projecte:

  • El 22 de novembre de 2014, la Biblioteca de Lloret va impulsar una gimcana fotogràfica (Wiki takes Lloret de Mar), amb la col·laboració del departament de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament i de l’associació Amical Wikimedia, per  enriquir l’arxiu d’imatges lliures de Lloret a Wikimedia Commons. En l’organització s’hi va implicar la direcció i tot l’equip de la biblioteca i va ser una experiència molt positiva.
  • El 13 d’abril de 2015, es va fer a la nostra biblioteca la Viquimarató de Biblioteques de La Selva , amb l’objectiu de crear i millorar els continguts de la Viquipèdia en relació als autors locals, les llegendes i les tradicions dels pobles d’aquesta comarca. Hi vam participar cinc representants de les biblioteques de la Selva i dos d’Amical Wikimedia. Durant la Viquimarató es van publicar catorze articles nous i es van millorar tres articles ja existents.

Participar en el Viquiprojecte:Biblioteques permet treballar en una de les funcions bàsiques d’una biblioteca pública: ésser un centre local d’informació que facilita tot tipus de coneixement i informació als seus usuaris. Gràcies a la informació que tenim a la Col·lecció local, podem afegir informació local a la informació de caràcter general que es pot trobar a la Viquipèdia.

Personalment, comparteixo la filosofia de la Viquipèdia (segons la qual la cultura és una obra col·lectiva de la humanitat i, per tant, el seu coneixement ha de ser lliure i accessible) i m’agrada molt col·laborar en aquesta tasca col·lectiva. No sé si la nostra manera de participar en el projecte és la més encertada, però, estic segura que val la pena participar-hi. Si encara no ho heu provat, animeu-vos!

Un pensament sobre “I tu com ho fas… Viquiprojecte: Biblioteques

  1. lidiabart diu:

    A mi em va agradar molt l’experiència del “Wiki takes Lloret”. Combinació de sortida al aire lliure, fent moltes fotos en bona companyia per a després, tornar a la biblio a pujar-les. Genial! 😉

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s