Entrevista a Montse Bartolomé, de la Biblioteca Pública Salvador Estrem i Fa

Montse BartoloméMontse Bartolomé Rey, Directora de la Biblioteca Pública Salvador Estrem i Fa, de Falset

  • Penses que la visió que la gent té d’un bibliotecari és encara la d’aquella persona que es passa la jornada laboral ordenant i demanant silenci? Com els faries veure que es fan moltes altres coses?

Els tòpics i els estereotips persisteixen i són difícils de combatre, no es canvien d’avui per demà,  però per sort hi ha molta gent que ja és conscient de les noves funcions i serveis de la biblioteca pública. Els usuaris de biblioteques ja se n’han adonat del canvi. Fent la nostra feina del dia a dia podem demostrar que una biblioteca és molt més que un espai ple de llibres.

  • Com has anat a parar a una biblioteca?

Sóc bibliotecària per vocació. Des de joveneta  volia  estudiar biblioteconomia i aquí estic.

  • Ho canviaries per…

A mi m’agrada la feina que faig. M’agradaria tenir més mitjans, però la situació és la que és i es tracta de fer la feina amb il·lusió siguin quines siguin  les circumstàncies del moment

  • Explica’ns alguna anècdota que t’hagi passat en el teu lloc de treball

Teníem un usuari, un senyor vellet, que llegia molt, i cada cop que venia a la biblioteca a buscar lectura, ens portava un bombó embolicat amb poemes i dedicatòries que ell escrivia per nosaltres, les bibliotecàries. Encara en guardo algun. Era una detall tan bonic… com d’una altra època. Hi ha molts usuaris fantàstics! El contacte amb les persones és molt enriquidor, és una de les coses que més valoro a la biblioteca.

  • A quina biblioteca t’agradaria treballar i per què? No s’hi val la teva!

Em sembla molt maca l’experiència de treballar en un bibliobús, potser en tinc una idea romàntica, però ha de ser molt gratificant i t’has de sentir molt útil, a l’estil de les bibliotecàries a cavall dels Apalatxes.

  • Com som fora de la biblioteca? Ens dius un hobby?

M’agrada molt llegir, anar a caminar amb la colla tots els diumenges, anar al cinema, viatjar i d’un temps cap aquí sóc una addicta a les sèries de televisió!! Es fan autèntiques meravelles!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s