I tu com ho fas… al club de lectura?

rosa fuste

Avui la Rosa M.Fusté, de la Biblioteca Pública Municipal de Cambrils, ens explica com dinamitza el Club de Lectura Adult, un dels 5 clubs de lectura amb què compta la biblioteca. Ja fa 10 anys que està en funcionament i ara ha fet balanç de la trajectòria. Us deixem amb la seva opinió, la presentació que va oferir a la trobada de clubs de lectura a la Biblioteca de Tarragona, i la guia amb les lectures més ben valorades d’aquests 10 anys de funcionament.

GENERANT COMPLICITATS

10 ANYS LLEGINT JUNTS

Fa 10 anys, a la biblioteca de Cambrils, ens plantejàvem la formació d’un club de lectura adult amb l’objectiu de compartir la passió per la lectura però també amb la intenció que l’acte de llegir passés de l’espai íntim al social. Després d’una primera presa de contacte entre tots els/les possibles participants en formar-ne part vam fer una trobada per tal de consensuar interessos. Tothom tenia clar que les trobades havien de ser mensuals i que calia establir algun sistema per a connectar amb d’altres lectors. Així doncs vam decidir que votaríem la lectura i compartiríem la nostra valoració. Com? Doncs mitjançant un pictograma on l’elefant que identifica al club es mostra trist, interessat o content i usant-lo com a teixell. Quan els lectors busquen als prestatges es troben amb la valoració del club, que actua com a prescriptor. En aquest sentit hem fet propostes com el racó del lector o editat guies com la dels 10 anys compartint lectures per tal d’agrupar totes les que més han agradat i explicar el perquè. És difícil escollir una programació de lectures que interessi tothom i per això intentem estar atents a aquelles propostes que més han engrescat i a les novetats que també puguin fer-ho, sense oblidar premis o clàssics que pensem que val la pena compartir. I si el dia de la tertúlia podem tenir amb nosaltres una veu experta o un autor, tot queda molt més rodó. Aquest valor afegit que aporta el/la convidat/da a la trobada o la participació en programes d’altres àrees municipals (Jornades de les dones, Memòria històrica, etc.) formen part de la voluntat de fer xarxa, d’implicar agents diversos en el foment de la lectura i també ajuda a que el club no es vegi només com una colla de lectors que es reuneixen a la biblioteca. I si teniu curiositat per saber-ne més aquí teniu la presentació que vam preparar per assistir a la Jornada professional de Clubs de lectura d’adults de Tarragona:

generant complicitats

I aqui la guia de lectures:

compartint lectures

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s