Entrevista a Queralt Ambròs, de la Biblioteca Guillem de Berguedà

QueraltQueralt Ambròs Flores, és la Directora de la Biblioteca Guillem de Berguedà (Puig-reig)

–          Penses que la visió que la gent té d’un bibliotecari és encara la d’aquella persona que es passa la jornada laboral ordenant i demanant silenci? Com els faries veure que es fan moltes altres coses?

Penso que no, que la població ha canviat la idea que té sobre els bibliotecaris, ja que nosaltres ens ho hem anat treballant dia rere dia.

Som equipaments vius i enèrgics, ben arrelats al territori i que col·laborem activament amb la població, per tant, la gent també ha canviat i ja no ens veu com abans, normalment imatges estereotipades de senyores més aviat grans amb monyos i ulleres, rebequetes sostingudes a les espatlles sense cordar i demanant silenci constantment!

–          Com has anat a parar a una biblioteca?

Doncs la veritat, jo no sabia massa què estudiar: que si Dret, que si Magisteri, que si Periodisme, i al final vaig sortir amb una cosa del tot diferent. Vaig anar a parar a la Facultat sense saber massa bé on em posava, però em va agradar…i de Biblioteconomia vaig passar a Documentació, i de fer pràctiques a beques i des de fa ja més de 10 anys que estic treballant en biblioteques públiques!

M’agrada molt perquè és una feina que et permet treballar molts àmbits diferents i estar en contacte amb la gent.

–          Ho canviaries per…

Ara per ara, per res del món! M’apassiona perquè treballo amb usuaris, amb llibres i amb noves tecnologies, que és el que m’agrada!

A vegades, si penso amb el cap, m’imagino treballant en un altre àmbit en el que els horaris de treball fossin millors per una mare que el que vol és passar la major part de tardes amb els seus fills mentre que són petits…ser mestra per exemple…però penso amb el cor i no, no trobaré cap feina que m’agradi com aquesta, d’això n’estic convençuda!

–          Explica’ns alguna anècdota que t’hagi passat en el teu lloc de treball

Sempre recordo una vegada que a la Sala infantil de la Biblioteca del Casino de Manresa em van demanar la pel·lícula del Divino…si home! aquell que vola damunt d’una catifa!!!

–          A quina biblioteca t’agradaria treballar i per què? No s’hi val la teva!

Doncs posats a somiar, faria alguna estada a l’estranger, en alguna biblioteca d’Europa (o en vàries!!!) per veure realment com és la seva realitat. Així, a més a més, podria conèixer de primera mà la seva cultura, la llengua i les tradicions, enriquint-me personalment.

–          Com som fora de la biblioteca? Ens dius un hobby?

El que prediquem a la biblioteca; tot ben ordenat i classificat ho oblido quan passo la porta de la biblioteca….sóc desendreçada i despistada…ho perdo tot i solo oblidar fàcilment!!!
En el meu temps lliure m’agrada estar amb els meus, amb els meus amics i amb la meva família, mirar els meus fills com juguen, anar d’excursió, de viatge i llegir.

Moltes gràcies, Queralt!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s