Entrevista a Cristina Quesada, de la Biblioteca Municipal de Lloret de Mar

I part de l’equip de Què fem a les biblios?

Perquè volem que ens conegueu i que us animeu a participar en les diferents propostes del projecte, avui entrevistem la Cris Quesada.

Cristina Quesada

Cristina Quesada – Tècnica Auxiliar de Biblioteca Lloret de Mar

A la biblioteca participa en tot allò relatiu a la sala infantil, el préstec interbibliotecari, la gestió de les xarxes socials…

A Què fem a les biblios? És l’entrevistadora oficial, troba mil coses interessants que fan les biblioteques i participa en la gestió del  blog i la pàgina de Facebook.

– Penses que la visió que la gent té d’un bibliotecari és encara la d’aquella persona que es passa la jornada laboral ordenant i demanant silenci? Com els faries veure que es fan moltes altres coses?

Penso que cada vegada hi ha més coneixement de tot el que fem a les biblioteques, tot i que la visió que la gent tingui des de fora dependrà molt de com treballem des de dins i el que nosaltres transmetem. Una persona que conegui bé les biblioteques sabrà que en un mateix edifici hi podrà trobar la confluència de diferents disciplines com el cinema, la música, les arts plàstiques, literatura, ciència, història, etc. ; no només a nivell de documents sinó també a través de moltes i diverses activitats com xerrades, projeccions cinematogràfiques, concursos fotogràfics, concerts de música, representacions teatrals, clubs de lectura, formació, explicació de contes, i moltes més activitats. La biblioteca és un lloc on pots anar a relaxar-te, informar-te i formar-te però també té espais per la trobada, la conversa i l’intercanvi d’experiències i coneixements entre gent diversa.

Per a realitzar totes aquestes accions, hi ha una feina darrera que moltes vegades no es veu, però que és el dia a dia de les nostres tasques, com fer-ne promoció, treballar amb les xarxes socials, etc. ; a part de l’atenció al públic, ordenar o catalogar i fer tot el procés tècnic dels documents.

Com has anat a parar a una biblioteca?

Sempre m’ha apassionat el que seria el “processament de la informació” i tot el relacionat amb el llenguatge i la lingüística i el “procés de la informació”, és a dir, com transmetem tot el nostre coneixement. Tant m’entusiasmen els pergamins, com els dispositius electrònics. Per tant, tot el procés que va des de l’emissor al receptor passant pels canals de transmissió. Per això he estudiat Filologia, un Postgrau en Edició i finalment la Llicenciatura en Documentació. A la Biblioteca em trobo com a intermediària de tot aquest procés i per mi és el lloc ideal com a feina per tota la meva formació i interessos. No sé si s’ha entès molt, haha.

Vaig començar fent substitucions a Biblioteques de Terrassa d’on tinc molt bon record, i actualment treballo a Biblioteca Lloret de Mar, on també m’hi sento molt a gust i us recomano que vingueu a veure’ns!

Ho canviaries per…

M’agradava molt quan treballava donant classes de català a adults, però ara mateix no ho canviaria per res, tot i que com sóc bastant somiadora, en una altra vida m’agradaria ser biòloga i estudiar la vida dels pingüins a totes les parts on visquin del món, una mica com el que va fer Josefina Castellví a l’Antàrtida. Què et sembla?

– Explica’ns alguna anècdota que t’hagi passat en el teu lloc de treball

Doncs ara em ve al cap, una vegada, una de les persones que venia a explicar contes a la Sala Infantil, va tenir problemes amb el cotxe i ens va trucar dient que arribaria mitja hora més tard. Durant aquell temps per distreure a la gent que s’esperava, se’ns va acudir dir si algun nen s’atrevia a explicar un conte i va sortir una nena d’uns 7 anys i ho va fer genial!! Quan va arribar la persona que venia a explicar contes es va haver d’esperar que la nena acabés, va ser curiós i divertit.

– A quina biblioteca t’agradaria treballar i per què? No s’hi val la teva!
M’agradaria fer estades a diferents biblioteques per conèixer maneres diverses de fer i innovar. Em veuria implicada des d’un projecte cultural-bibliotecari en una zona on hi faltin recursos econòmics fins a la biblioteca més moderna europea o dels Estats Units.
Però com que la meva debilitat sempre ha estat Itàlia, diré qualsevol de la zona de la Toscana, perquè en aquesta regió, són conegudes per tenir unes biblioteques infantils i juvenils de qualitat on es cuiden molt els espais, la programació i la participació de diferents sectors de la població. Per exemple la Biblioteca di Villa Montalvo a Florència.

– Com som fora de la biblioteca? Ens dius un hobby?
M’agrada molt anar al cinema, teatre, concerts de música… trobar-me amb els amics o la família i fer sortides i si pogués viatjaria molt més. D’esports, m’agrada la natació i la bicicleta i cada vegada m’agrada més fer excursions a la muntanya, tot i que si sóc lluny del mar, l’enyoro molt!!!

– Per acabar, Cris, fes-nos cinc cèntims del que representa per a tu el projecte Què fem a les biblios?

Em sento molt motivada amb el Blog de Què fem a les Biblios i de fer-ho amb vosaltres, que sentiu passió per la vostra feina i em contamineu! Cada dia aprenc coses noves i és una manera que entre tots ens coneguem més, tinguem més idees i coneguem què es fa a d’altres parts lluny de la nostra zona més propera. Poder compartir amb gent de la mateixa professió experiències, opinions, maneres de fer… crec que m’enriqueix molt a nivell personal i dóna sentit a tot el que vaig somiar, treballar i lluitar des de fa molt temps, per arribar a tenir una feina que m’ompli. A més, ens divertim fent cada secció de les que portem al Blog! Què més puc demanar?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s