I tu, com ho fas a….les Visites Escolars?

visitesescolars
A la biblioteca de Lloret actualment ens vénen a veure els alumnes de 1r, 3è i 5è de Primària.

Distribuïm les visites per parts :

Primera part:

Els rebem a l’entrada de la biblioteca i allà ens presentem i fem una petita introducció. Un cop a la sala infantil, fem l’explicació de què és la biblioteca, quines activitats hi fem i com està distribuïda la sala infantil. Quan hem acabat, deixem que facin preguntes.

Segona part:

1r de Primària: fem una volta per veure tota la sala, explicant algun altre detall com on han de col·locar els llibres després de mirar-los, on fem les activitats tipus tallers, contes…

3r de Primària: els donem un plànol de la sala infantil: a la part central hi destaquen les prestatgeries on tenim els contes, els nens han de situar-se i pintar cada prestatgeria del seu color: rosa, 0-3 anys; blau, 4-6 anys… A la part lateral tenim les prestatgeries on hi ha els documents de coneixements, els alumnes han d’escriure quin tema hi ha a cadascuna: biografia, manualitats, animals, … Quan acaben, poden fer el segon exercici que consisteix en escriure el “títol, autor, il·lustrador, editorial” d’un llibre que ja els donem nosaltres seleccionat.

5è de Primària: els ensenyem el funcionament del Catàleg Argus i després per grups de 3 fan exercicis pràctics on bàsicament han de fer cerques per “autor”, “títol” o “paraula clau” de documents que nosaltres els indiquem, també els han de saber localitzar.

Tercera part: els donem temps lliure per mirar els llibres que els hagin cridat més l’atenció. Si hi ha temps, expliquem un conte. Actualment als alumnes de 1r els expliquem Biblioburro de Jeanette Winter i als de 3r i 5è, L’elefant encadenat de Jorge Bucay.

Les visites duren una hora i creiem que són profitoses. Però segur que hi ha moltes maneres d’enfocar-les i de fer-les, ens dius la teva?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s