Entrevista a Gemma Ciuró, de la Biblioteca Comarcal de Blanes

Gemma Ciuró Soler    Gemma Ciuró Soler, és la Directora de la Biblioteca Comarcal de Blanes

Penses que la visió que la gent té d’un bibliotecari és encara la d’aquella persona que es passa la jornada laboral ordenant i demanant silenci? Com els faries veure que es fan moltes altres coses?

No, crec que ja hem trencat amb aquesta visió. Les biblioteques públiques avui són serveis oberts, dinàmics, canviants, engrescadors, atrevits, provocatius…

Crec que hi ha molt poca gent avui que tingui aquesta visió del bibliotecari que em dius.

Només cal entrar a qualsevol biblioteca i observar què hi passa. Som els centres culturals més visitats, més heterogenis i amb més usuaris. Crec que hem aconseguit crear la necessitat de ser usuari d’alguna biblioteca. Som tan versàtils que arribem a tothom. Això és fantàstic.

Com has anat a parar a una biblioteca?

Vaig començar a treballar a la biblioteca quan tenia 19 anys, quan tot just havia de començar els meus estudis de Pedagogia a la UAB. La biblioteca era una feina que em permetia estudiar i alhora em servia per pagar-me aquests estudis. Buscava una feina de tardes, quan es va convocar la plaça de tècnic-auxiliar de biblioteca a Vidreres. Em vaig presentar i vaig guanyar. A l’acabar els estudis ja estava molt vinculada a la biblioteca i vaig veure que tot el meu bagatge pedagògic podia servir-me molt en la meva feina com a bibliotecària. I així ho vaig fer tot apostant per la vessant formativa de la biblioteca.

Més tard van arribar els estudis de documentació, més oposicions i la meva experiència a Blanes, de la que estic molt contenta.

Ho canviaries per…

No ho canviaria per res. És la millor professió del món.

Explica’ns alguna anècdota que t’hagi passat en el teu lloc de treball

Després de 27 anys a la biblioteca pots imaginar que m’ha passat de tot. Potser em quedo amb una anècdota que he explicat moltes vegades i que potser ja saps. Una tarda, a la biblioteca de Vidreres, molt al principi de la meva vida professional, va venir el rector de la parròquia a retornar-me un volum de la Història Natural dels Països Catalans, que unes nenes havien robat de la biblioteca i havien retornat al mossèn sota secret de confessió!

 A quina biblioteca t’agradaria treballar i per què? No s’hi val la teva!

Home…. a la de Lloret!! Jajajaja….és broma!

El que tinc clar és que m’agrada treballar a “la biblioteca “, però posats a escollir , si hagués de canviar, potser m’agradaria treballar en una biblioteca d’un poble petit, molt, molt petit, o bé a una biblioteca gran i molt i molt important….Alexandria, potser.

 Com som fora de la biblioteca? Ens dius un hobby?

Igual que a dins: entusiasta, molt entusiasta amb tot allò que faig i molt feliç.

A part de llegir, que ja no sé si és un hobby o una necessitat fisiològica, el meu hobby de veritat és la meva família, el projecte més important de la meva vida.

Moltes gràcies Gemma!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s