I tu, com ho fas a… Youtube?

YouTube_logo_2013.svg

 

A la Biblioteca de Cambrils vam iniciar el CANAL YOUTUBE  arran d’una col·laboració amb la Televisió Local. El programa PROPOSTES incloïa una recomanació setmanal d’un llibre a càrrec d’una de les tres bibliotecàries. Vam pensar que estaria bé recopilar les recomanacions i per això vam crear el Canal.

L’any 2011 va desaparèixer el Canal de Televisió, i com que no volíem que el Canal quedés desactualitzat vam iniciar les gravacions de manera casolana, amb la càmera reflex d’una companya i l’edició a càrrec nostre. Hem hagut d’aprendre a gravar i editar de manera autodidacta i, tot i que els videos que penjàvem al principi tenien millor qualitat degut a l’edició dels professionals, creiem que els nostres videos tenen frescor i rebem bon feedback de la gent que els veu.

Actualment al nostre Canal hi podeu trobar prop de 150 videos, la majoria de recomanacions de llibres, tant infantils, adults, com juvenils, i també llibres de coneixements, i  algun  que mostra les activitats de la biblioteca. A data d’avui té prop de 19.000 visualitzacions. Fa poc vam anar un pas més enllà tot incloent el codi QR amb la recomanació a la coberta de cadascun dels llibres recomanats al Canal, de manera que el lector pot accedir fàcilment a la recomanació del llibre que s’emporta en préstec.

Creiem que és un mitjà ideal per arribar a gran part de la gent i, en especial, als joves, un dels públics als quals costa més arribar. Pensem que el Youtube és una de les seves xarxes preferides, i fins i tot ells mateixos la fan servir per a fer les seves pròpies recomanacions, seria el cas dels BOOKTUBERS, com explicava fa poc un article a Núvol i també del concurs de BOOKTRAILERS que organitza per segon any consecutiu el Servei de Biblioteques de la Generalitat. Un article a Puro Marketing també ens demostra dades sorprenents, com que el 93 % dels nens utilitza Youtube.

Ens agradaria anar completant aquest post o, fins i tot, publicar-ne d’altres amb les vostres experiències i idees. Ens les podeu fer arribar mitjançant el formulari. Qui comença?

 

4 pensaments sobre “I tu, com ho fas a… Youtube?

  1. lidiabart diu:

    M’encanta l’ús de Youtube per a les recomanacions de llibres. L’ús de QR’s, a més, és molt encertat.

    Fa temps que dono voltes a un possible ús del canal de la biblio, pensant en els joves. no és fàcil, però!

    Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s