I tu, com ho fas a… Facebook?

FacebookA la meva biblioteca, utilitzem la pàgina de Facebook per a difondre activitats i informar. La norma és publicar enllaços al web de la biblioteca o als diferents blogs i evitar publicar-hi directament text o fotografies.

Però, en els últims mesos, les pàgines de Facebook han esdevingut pràcticament invisibles, depèn de la configuració dels perfils dels seguidors, rebre les actualitzacions o no.

D’altra banda, mantenir un perfil en lloc d’una pàgina, malgrat que facilita la interacció amb els, en aquest cas, “amics”, no és una bona idea, va contra la normativa de Facebook i pot passar que, sense avís previ, Facebook decideixi actuar, eliminant el perfil.

Observant el que passava al voltant de la pàgina, vam constatar que molts dels treballadors de la biblioteca en compartíem informació als nostres perfils personals. Per què no fer un experiment?

El nostre experiment:

Qualsevol persona amb compte de Facebook pot publicar el que vulgui a la pàgina de la biblioteca, per què no publicar nosaltres com a bibliotecaris? El funcionament és senzill. Tothom qui genera continguts o té alguna cosa interessant per compartir,  publica a la pàgina de la biblioteca en el moment que creu convenient, seguint unes normes bàsiques.

Avantatges:

1-    Tothom és responsable de la difusió dels continguts que genera o que gestiona, facilitant d’aquesta manera la feina dels administradors.

2-    Els administradors poden controlar els temps de publicació compartint (publicant de nou les vegades que sigui necessari) els continguts en els moments que creuen adequats.

3-    Els continguts són vistos tant pels seguidors de la biblioteca com pels amics de la persona que publica el contingut.

Inconvenients:

No tothom publica de manera regular i això dificulta la fidelització del públic.

L’elaboració d’una guia d’ús de les xarxes socials és una feina prèvia. Tothom ha de saber què i com publicar i, sobretot, com actuar davant una crisi. A partir d’aquí, publiquem com a persones, des del nostre propi perfil així que podem ser nosaltres mateixos i actuar tal i com ho fem al taulell de la biblioteca.

Aquesta, és la meva experiència però, i tu, com ho fas a Facebook?

  • La Rita Udina incideix en el fet que tot allò que pengem directament a Facebook, s’acaba perdent:

Un altre inconvenient de Facebook quant als continguts és que sembla (no ho sé segur) que els cercadors o els ignoren, o no els tenen tant en compte. No s’hi poden incloure paraules clau. De manera que coses que s’hagin penjat en un perfil de Facebook de fa mil anys es perden en l’oblit.

Si vénen d’un blog o d’un altre web, aquests continguts sí que es rastregen i es poden cercar amb més garantia d’èxit.

Jo també ho faig així: els continguts de la meva pàgina Facebbok són (pràcticament) tots enllaços del blog o d’altres webs.

Ens agradaria anar completant aquest post o, fins i tot, publicar-ne d’altres amb les vostres experiències i idees. Ens les podeu fer arribar mitjançant el formulari. Qui comença?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s