Robert Jové Raubert és Tècnic Auxiliar de la Biblioteca Joan Triadú, de Vic
– Penses que la visió que la gent té d’un bibliotecari és encara la d’aquella persona que es passa la jornada laboral ordenant i demanant silenci? Com els faries veure que es fan moltes altres coses?
– Tradicionalment les biblioteques han estat un lloc on semblava que el silenci era l’única manera d’estar i el motiu pel qual la gent hi anava a estudiar o llegir. Penso que és una rèmora del passat i que avui dia s’hauria de canviar el concepte de biblioteca tant des d’un punt de vist organitzatiu des de dins com des de fora. A les biblioteques també es fan moltes altres activitats com presentacions de llibres, exposicions… Jo per exemple, porto un club de lectura (ja fa uns 5/6 anys) per a discapacitats intel·lectuals, que es fa en veu alta i amb materials de lectura fàcil, a ells els serveix per socialitzar-se i com a ajuda per al seu desenvolupament com a persones.
– Com has anat a parar a una biblioteca?
Treballava en una fàbrica, m’agrada molt llegir i als 33 anys vaig decidir estudiar Biblioteconomia a la Universitat de Barcelona. Vaig impulsar el projecte de la nova biblioteca al meu poble,Olost. Fins que em vaig presentar a les oposicions de la Biblioteca de Vic.
– Ho canviaries per…
Faria més accions dins les biblioteques per temes socials, penso que la cultura hauria de servir com a teràpia i ajuda a molta gent, com desocupats, etc.
– Explica’ns alguna anècdota que t’hagi passat en el teu lloc de treball
– Per exemple ahir mateix, una dona que ha escrit un llibre de cuina, ens va portar una safata de magdalenes.
– A quina biblioteca t’agradaria treballar? No s’hi val la teva!
– En una biblioteca pública de Nova York, d’algun barri com Harlem o Brooklyn.
– Com som fora de la biblioteca? ens dius un hobby?
– El cinema.
Moltes gràcies Robert!!